Projecten

Zonnepanelen op Parkflat Houdringe

Februari 2024. Parkflat Houdringe: twee gebouwen aan de bosrand van Bilthoven, met in totaal 132 koopappartementen voor zelfredzame senioren. Gemiddelde leeftijd van de bewoners: rond 80 jaar. Zou je verwachten dat duurzaamheid hier erg leeft? ‘Geloof dat maar,’ zegt manager bedrijfsbureau Pieter Koudijs, ‘de ledenvergadering van onze Vereniging van Eigenaren stemde volmondig in met zonnepanelen.’ De Parkflat heeft er sinds oktober vorig jaar 276 op het dak. ‘Een ervaren adviseur heb je er wel bij nodig. Bij ons wat dat BENG!’  Lees hier meer.

VvE Herenplein kiest voor zonnestroom

Mei 2023. Hun appartementencomplex aan de Herenweg, boven AH en Hema, in De Bilt telt telt 21 woningen van particuliere eigenaren en 16 huurwoningen van SSW. In maart 2023 besloot de ALV zonnepanelen op hun gezamenlijke dak te laten leggen. Want: ‘wie wil er nou niet verduurzamen?’ Maar hoe pak je dat aan? Lees hier het interview met bewoners Ruud van Miltenburg en Rob de Veen.

Het eerste Biltse Zonnedak

Maart 2023. Het eerste projectdak van BENG!- Biltse Zonnedaken is een feit. Op het dak van VvE Poortgebouw II aan de Anna Maria van Schuurmanlaan in Bilthoven zorgen 134 zonnepanelen voor stroom. ‘Zo’n project brengt mensen ook bij elkaar’, zegt bewoner Minne Sijtsema.

>> Lees het persbericht in de Biltsche Courant.

Ervaring van BENG!
BENG heeft lange ervaring met grote zonnestroomprojecten. In het verleden zijn al meerdere projecten gerealiseerd. Onderstaand vindt u enkele voorbeelden.

Nieuw Toutenburg

Zorgboerderij Nieuw Toutenburg aan de Dorpsweg in Maartensdijk hebben het dak van hun nieuwe koeienstal beschikbaar gesteld. Met de inleg van 31 deelnemende buurtbewoners heeft BENG daar een zonnestroomproject van 299 zonnepanelen gerealiseerd.

>> Lees meer

Landwinkel De Hooierij

BENG! heeft samen met Landwinkel De Hooierij aan de Universiteitsweg in De Bilt, een collectief zonnestroom project gerealiseerd. De daken van de loopstal en de potstal bij boerderij “Nieuw Bureveld” bieden plaats aan 415 zonnepanelen.

>> Lees meer

Utrecht Science Park

Het biotechnologische bedrijventerrein Utrecht Science Park Bilthoven, waar onder meer het RIVM nog gehuisvest is, heeft 3000 zonnepanelen op de daken.

>> Lees meer

In Gemeente De Bilt zijn al veel meer grote zonnestroomprojecten gerealiseerd. Onderstaand vindt u enkele voorbeelden. De rol van BENG! was verschillend per locatie: initiator, adviseur of ook begeleider bij de uitvoering.

Het Nieuwe Lyceum

Bij een grondige verbouwing zijn er meer dan 700 panelen geplaatst op het dak.

Kindergemeenschap De Werkplaats

Een groot zonnestroomproject op de daken van het voortgezet onderwijs en de basisschool.

Leyensehof

Op de 3 bedrijfskantoorgebouwen liggen in totaal meer dan 800 panelen

Lees een artikel over de zonnepanelen uit de Vierklank

Biltse Hof

Op de daken liggen ruim 400 panelen. BENG! was hier de initiator en heeft een lokale partij ingeschakeld voor de realisatie.

>> Lees meer

Stichting Delta

De 10 scholen van Stichting Delta hebben zonnepanelen op hun schooldak.