Groot dak, groot hart? Of allebei?

Kom en praat mee over de kansen van zonnestroom

Er zijn zóveel grote daken in onze gemeente, zóveel kansen voor zonnestroom. En even zóveel kansen als we het hebben over rendement. Voor uzelf, voor anderen en natuurlijk ook voor een energieneutraal De Bilt. Samen hebben we de kennis, de ambitie en de mogelijkheden. Waar wachten we eigenlijk nog op?

Uw dak een Bilts Zonnedak?
Daarover organiseert BENG! een speciale bijeenkomst op maandag 10 oktober met u. We horen graag uw overwegingen en bieden informatie die u misschien nog zocht. Over zonnepanelen op uw grote dak, waar begint u en wat levert het op? Over het beschikbaar stellen van uw dak aan anderen. Hoe werkt dat? Over een gezamenlijk zonnedak met uw buren. Wat zijn de voordelen? BENG! begeleidt u kosteloos, onafhankelijk en deskundig. Ontdek op de bijeenkomst ál uw mogelijkheden en sluit u aan bij de groeiende groep grote-dak eigenaren met een Bilts Zonnedak.

Investeer met uw hart

Elke Rabé, Klimaatburgemeester van De Bilt, daagt ons op 10 oktober uit om eens anders te kijken naar duurzaam investeren. ‘U kunt nóg meer impact halen uit uw duurzame investering. Investeren met een ‘groen’ én groot hart op Biltse Zonnedaken, door een deel van uw investering ten goede te laten komen aan mensen die zelf niet kunnen investeren, maar de opbrengst van zonne-energie des te beter kunnen gebruiken. Daarvoor leggen we zogenaamde maatschappelijke zonnepanelen. Neem plaats bij mij aan tafel, dan praten we verder.’
Na een toelichting op het project Biltse Zonnedaken gaan we met elkaar in gesprek aan dialoogtafels. Tijdens het intermezzo veilt BENG! het allereerste maatschappelijke zonnepaneel. De kranten zijn uitgenodigd voor een persmoment met de hoogste bieder, wiens hart mag spreken. Wethouder Krischan Hagedoorn zal de veiling bijwonen en praat vervolgens met ons verder over het belang van zonne-energie op onze daken. Tot slot een gezamenlijk afsluiting.

Kom, ontdek de mogelijkheden en praat mee op:

Maandag 10 oktober:

Locatie: Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven

17:00 – 17:15 inloop (thee/koffie)

17:15 – 17:20 intro dagvoorzitter

17:20 – 17:30 toelichting Biltse Zonnedaken

17:30 – 17:40 toelichting ‘investeren met je hart’ op Biltse Zonnedaken

17:40 – 18:05 werksessie – dialoogtafels

18:05 – 18:35 Intermezzo
  • Kennismaking Wethouder Krischan Hagedoorn gemeente De Bilt (o.a. energietransitie, duurzaamheid en gemeentelijk vastgoed)
  • Veiling maatschappelijk zonnepaneel & persmoment

18:35 – 18:55 werksessie – dialoogtafels

18:55 – 19:00 afsluiting

Aanmelden bijeenkomst