In de media

Duurzame ontwikkeling bij sportverenigingen

Sportverenigingen, die duurzame ontwikkelingen binnen hun vereniging willen realiseren krijgen op 16 juni de gelegenheid om zich hierop te oriënteren. Dan organiseren Hockeyvereniging Voordaan, Korfbalvereniging Nova en de Biltse Sport Federatie met medewerking van BENG! een bijeenkomst voor sportverenigingen om te praten over mogelijke duurzame ontwikkelingen op hun sportparken. Alle sportverenigingen worden hiervoor uitgenodigd evenals de (nieuwe) wethouder sport en gemeenteraadsleden.

Dorien Bartels zal namens BENG! een presentatie geven over zonnepanelen. Sportverenigingen hebben veel grote daken die misschien in aanmerking komen voor het plaatsen van zonnepanelen.

Bron: De Vierklank | 3 juni 2022

>> Lees meer


De Kwinkelier en BENG! gaan samen voor zonne-energie

De Kwinkelier heeft een intentieverklaring getekend en daarmee het startsein gegeven voor een zonnestroomproject op het winkelcentrum in Bilthoven.

Bron: De Vierklank | 4 mei 2022

>> Lees meer


Nicole van Overbeek (l) en Dorien Bartels roepen eigenaars van grote daken op contact op te nemen.

Alle grote daken in De Bilt zo snel mogelijk voorzien van zonnepanelen. Dat zou flink helpen bij de overgang naar duurzame energie die nodig is, zegt Nicole van Overbeek, voorzitter van BENG! Maar daar is wel actie voor nodig. 

Veel dakeigenaars zijn druk of zien er tegenop, ervaart BENG! Daarom is het project Biltse Zonnedaken nu gestart. ‘Er is deskundige begeleiding om het geregel van dakeigenaars over te nemen. Kosteloos en onafhankelijk.’ Dit nieuwe project duurt twee jaar en is gefinancierd door provincie Utrecht, gemeente De Bilt en de Rabobank.

Bron: De Vierklank | 30 maart 2022

>> Lees meer